Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Konstgräsplan – uppvärmd

Se gärna bildspelet om Konstgräsplanens framväxt.

En uppvärmd konstgräsplan för fotboll, MultiCopy Arena

Planen håller fullmått och på långsidan mot hallen finns en läktare för 500 personer. I den planerade hallen kommer omklädningsrum och cafeteria att finnas som servar verksamheten.

Konstgräset håller högsta kvalitet. Det är vänligt mot fotbollsspelarnas fötter och ben. Det känns behagligt att spela fotboll på och har längsta möjliga hållbarhet.

Denna fotbollsplan är framför allt en träningsplan under vintersäsongen för kommunens seniorer, damer och herrar, och äldre ungdomar. Kommunens egna lag har företräde men om lediga tider finns är även gästande lag välkomna. Under dagtid använder skolorna konstgräset.

Under sommarhalvåret använder ungdomar, framför allt de allra yngsta, konstgräset.

En uppvärmd konstgräsplan är en dröm för fotbollsspelare.

Konstgräs utan uppvärmning har gett nya möjligheter för fotbollen i Sverige. Många fotbollsklubbar har tillgång till konstgräs, Men uppvärmt konstgräs är en helt annan sak och inte alls lika vanligt. Planen blir mjukare och orsakar därmed mindre skador och bättre underlag för själva fotbollsspelet.

Bromölla Fritidscenter har fått ett sensationellt fint erbjudande från Stora Enso Nymölla AB. Vi får använda returvattnet från fjärrvärmebolagets uppvärmning av Bromölla tätort till att värma upp både en konstgräsplan och arrangemangshallen under 10 år

Dock är det inte så att en konstgräsplan är underhållsfri. Den måste harvas och borstas varje vecka. Den är inte heller alltid snöfri. Vid häftiga snöoväder orkar inte värmen smälta snön och planen måste skottas. Detta kräver förstås både funktionell utrustning och kunniga planskötare.

Hyra av konstgräsplanen, MultiCopy Arena

Vintersäsongen Förening inom kommunen Förening/privatperson Ej inom kommunen
Hel plan Hel plan
Tävling med entréavgift, 2  tim.
varje extra timme
800
200
3200
1800
Träning, 1 h
1,5 h
2 h 
150
225
300
600
900
1200

 

 

 

 

 

 

 

 

Halv plan: halva priset

Tredjedels plan om hela planen är uthyrd: en tredjedel av priset

Kommunens eller gymnasieförbundets utbildningar: halva priset

Sommarsäsongen: kommunens föreningar betalar 25 % av ovanstående priser